Vi gratulerer Lyngdal Kommune med ny energisentral for Lyngdal Helsehus

Vi ble tildelt jobben med å installere nye varmepumper til Lyngdal Helsehus i fjor sommer. Varmepumpene ble satt i drift sent i november og har på kort tid bidratt til betydelig lavere energikonstander for Lyngdal Kommune.

Varmepumpene har en oppgitt samlet effekt på 360 kW, og med en virkningsgrad på ca. 3.0 vil det si at varmepumpene leverer 360 kW, men kun bruker 120 kW. Dette oppgitt ved en normal norsk høst eller vårdag med +7°C ute. Man får altså nesten 3 ganger så mye effekt som man bruker og dette reduserer energikostnadene sammenlignet med ren elektrisk oppvarming, med 67%.  

På denne energisentralen produserer og lagrer varmepumpene energi i vanntanker, som så blir brukt når varmebehovet øker på morgenen. Dette gir varmepumpene veldig gode driftsforhold, noe som igjen betyr at varmepumpene får gode arbeidsforhold, går mer effektivt, og får en god livssykluskostnad. 

Bra for miljøet og veldig bra for vår kunde.

Prosjektleder i Lyngdal Kommune, Kåre Edvardsen, sier følgende om jobben: Lyngdal kommune er veldig fornøyd med installasjonen av de nye varmepumpene som står for oppvarmingen ved Lyngdal Helsehus. Det blir spennende å se sparepotensiale i prosjektet, men det antas at varmepumpene kan spare opptil 500 000 kWh i året. Arbeidet som Mandal Kjøleservice AS har stått for er et kjempe godt ENØK tiltak for fremtiden og takker for godt samarbeid.

Med oss i prosjektet hadde vi Aas & Høiland AS på gravearbeid og landskapsarbeid, Caverion på elektro, og KE Automasjon på automasjon. Varmepumpene ble levert av Mitsubishi Electric.

Vi takker Lyngdal kommune for tilliten og sender en stor takk til våre gode samarbeidspartnere i prosjektet.

Email
Print