Ny fagarbeider – Thomas Bonden bestod fagprøven

11. september fikk vi en ny fagarbeider, Thomas Bonden bestod nemlig fagprøven med karakter meget godt bestått. Thomas har vært lærling hos oss siden 2020, og har hatt en enorm utvikling. Dagene før fagprøven øvde Thomas på utregninger som til og med satt prosjektledere ut av spill. Det er ikke hver dag man regner ut effekten på et kjøleanlegg, via slagvolumet til kompressoren…

Thomas fikk i oppgave å flytte et eksisterende fryserom. Dette innebar at rommet måtte demonteres, kjøleanlegget måtte plukkes ned og alt måtte monteres igjen. På en uke gjorde Thomas dette med glans. Han flyttet rommet på en liten dag, og anlegget var i drift på dag fire.
Anlegget ble seende pent ut, det så rett og slett ut som en faglært hadde gjort det.

Det krever litt ekstra å få fagbrev i dag. Ettersom anleggene blir mer og mer ferdig produserte maskiner, legges det mer vekt på det teorien enn før. Kjølemontørfaget er et bredt fag, og en skal kunne mye om mye. Man må kunne legge rør, bøye rør, hard lodding, flare et rør, man må også ha gode elektro-kunnskaper. I dagens kjøleanlegg er det mye automatikk, og det er viktig å forstå seg på automatikkens prinsipper. Faget er i stadig utvikling, så her er det bare å følge med!

Tilbakemeldingen fra sensorene var at de merket interessen for faget hos Thomas, med en gang. Dette er en av mange grunner til at Thomas har lykkes i faget. For det å bli kjølemontør tar tid. Men det å bli en god kjølemontør, tar enda lenger tid.

Vi er veldig glad for at Thomas blir med oss videre på Service-avdelingen, hvor han har hatt mye av sin tid som lærling. Ta godt i mot Thomas når dere ser han ute på anleggene deres, og vit at dere er i gode hender.
Vi fikk feiret den store bragden, med kake fra Edgars Bakeri!

LES OGSÅ


Mandal Kjøleservice bygger nytt kontor- og lagerbygg!
Energicontainer på Palmesus
BRG vil redusere energibruken med 75 prosent

Email
Print