Dette månedsmøte fikk vi besøk av Stig Rath fra VKE. Han innledet med en kort presentasjon av VKE, hvordan de aktivt jobber for kuldemontørutdannelsen og videre hvordan VKE bruker sine muligheter til å være med å påvirke rammebetingelser for bransjen.

Agenda for møte var gjennomgang av NS-EN 378 standarden. Revisjon av standarden er underveis, så det var nyttig å belyse hva vi som kuldeentreprenør må ha kjennskap til gjennom salg, konstruksjon, prosjektering og montasje. Standarden må etterleves uavhengig av funksjon og sted i organisasjonen.

Jungelen av kuldemedier og nedfasingen av HFK med høy GWP var også tema på møtet. Det er utfordrende for oss som kuldeentreprenør å anbefale kunder «riktig» type kuldemedie på små installasjoner når vi samtidig vet at Drop In medier på markedet i dag er midlertidige og vil bli erstattet av lav GWP medier i løpet av få år.
Det er nå utviklet miljøvennlige kuldemedier med GWP <150 som bør være gode og langsiktige alternativer. gjenstår nå testing og godkjenning hos kompressorprodusenter før disse kan tas i bruk.

 

Vakttelefon

For varmt
eller for kaldt?


Ring vår døgnbemannede
servicetelefon:


979 69 000


Bjørnar Ommundsen
Serviceleder

Kontoradresse

Mandal Kjøleservice AS
Doneheia 68
4516 Mandal
Kart >

Kontor: Tlf. 979 68 000
Åpent 08.00 - 16.00

Del denne siden Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace
Artikkelvisninger
210211


  krystall     krystall 

Web © Salit